Warning: A non-numeric value encountered in /home2/waepqq0acymi/public_html/wp-content/plugins/cactus-video/cactus-video.php on line 1450
Travelog Archives | ZonKuliah - Rasmi
Advertisements

Travelog16 Videos

Siri 1 : Pertama Kali Bersua Ustaz Wadi

Lebih kurang pukul 9.30 pagi, 12 Disember 2015 aku berangkat ke masjid At Taqwa, Bertam untuk bertemu ustaz Wadi Anuar. Hari itu kuliah last ustaz Wadi di masjid tersebut sebelum berangkat ke Tanah suci bersama team Zonkuliah bagi menjayakan projek akhir tahun Zonkuliah : ZiarahKisah. Semua team Zonkuliah akan berkumpul di situ dan seterusnya meneruskan […]

Siri 12 : Nisan Tak Bertanda

Catatan Travelog ZiarahKisah Zonkuliah : Selasa, 15 Disember 2015. (Siri 12) Perkuburan Baqi’ terletak di bahagian timur masjid Nabawi. Pada mulanya aku ingat kena naik bas jika nak ke sana, rupanya hanya bersebelahan sahaja dengan masjid. Sampai sahaja di pintu masuk perkuburan tersebut ada lebih kurang empat atau lima askar arab saudi menjaga ketat pintu […]

Siri 2 : Adab Bermusafir

Kurang jam 12 tengah hari, kereta milik Amir, pengarah utama projek ZiarahKisah Zonkuliah tiba di hadapan masjid At Taqwa. Kelihatan Abang Ipin, merangkap ketua editor Zonkuliah keluar dari tempat duduk pemandu untuk menolong memunggah beg kami masuk ke dalam kereta sementara Shade, yang bertugas sebagai jurugambar setia berada di dalam kereta. Kami berlima menuju ke […]

Siri 13 : Rakaman Peristiwa Di Uhud

Catatan Travelog ZiarahKisah Zonkuliah : Selasa, 15 Disember 2015. (Siri 13) Seperti yang dirancang, pagi itu kami akan pergi sekali lagi ke Jabal Rummah (bukit pemanah) selepas tergendala kerana ‘diganggu’ oleh polis arab kelmarin. Hikmahnya selepas kejadian tu, Amir dapat satu idea baru berkaitan projek ZiarahKisah ni. Ideanya nampak menarik. Yaitu buat tazkirah live dari […]

Siri 3 : Pahala Umrah Untuk Shah

Tepat jam 8.30 malam, kami tiba di surau Al Husna, Presint 9, Putrajaya untuk bertemu sahabat yang kerap kali membantu Zonkuliah. Shah Abu Dani namanya. Dia akan menjaga kereta kami sepanjang kami berada di tanah suci. Daripada parking di airport yang berbayar lebih baik parking di sini. Boleh juga sahabat kami, Shah ni tolong tengok-tengokkan […]

Warning: Illegal string offset 'category' in /home2/waepqq0acymi/public_html/wp-content/themes/videopro/inc/widgets/popular_posts.php on line 132

Warning: Illegal string offset 'tags' in /home2/waepqq0acymi/public_html/wp-content/themes/videopro/inc/widgets/popular_posts.php on line 133

Warning: Illegal string offset 'post_ids' in /home2/waepqq0acymi/public_html/wp-content/themes/videopro/inc/widgets/popular_posts.php on line 134

Warning: Illegal string offset 'number_of_headlines' in /home2/waepqq0acymi/public_html/wp-content/themes/videopro/inc/widgets/popular_posts.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'number_of_headlines' in /home2/waepqq0acymi/public_html/wp-content/themes/videopro/inc/widgets/popular_posts.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'number_of_days' in /home2/waepqq0acymi/public_html/wp-content/themes/videopro/inc/widgets/popular_posts.php on line 136

Warning: Illegal string offset 'order_by' in /home2/waepqq0acymi/public_html/wp-content/themes/videopro/inc/widgets/popular_posts.php on line 137

Warning: Illegal string offset 'order_by' in /home2/waepqq0acymi/public_html/wp-content/themes/videopro/inc/widgets/popular_posts.php on line 137